Kispályás foci, strandröplabda, strandkézilabda, tollaslabda, lábtenisz, petanque, valamint a vízben űzhető sportágak is helyet kaptak a „Mozdulj Balaton!” strandi szabadidősport rendezvényen. A megyében 16 helyszínen várják az érdeklődőket egészen augusztus 20-áig. A szervezők célja, hogy megmozgassák kicsit a nyaralókat, hogy a napozás mellett a sport is szerepet kapjon a pihenésük során.

A labdarúgás, a kosárlabda, a kézilabda és a röplabda mellett idén először a vízilabda is terítékre került az Intersport Ifjúsági Sportfesztiválon. A küzdelmeknek a marcali fürdő adott otthont, ahová többek között Brazíliából is érkezett egyesület. Az első alkalommal megrendezett tornán egyelőre nem a végeredmény, hanem a sportág népszerűsítése volt a legfontosabb.

Ismét minősítő versenyt rendeztek fiatal lovasok számára Somogy megyében. Két héttel a Korona Póni  Klub versenye után ezúttal Taszáron gyűltek össze a régió egyesületei. A Vitál Lovas SC otthonában futószáras ügetésben, díjugratásban és díjlovaglásban bizonyíthattak a megjelentek.