A Budapesti Nemzeti Lovardában ezúttal 18 nemzet 150 versenyzője és mintegy 60 ló állt rajthoz, hogy megszerezzék az indulás jogát a júliusi svájci rendezésű felnőtt világbajnokságra és a junior Európa bajnokságra.

A kaposvári egyesület 7 versenyzővel és 2 lóval vett részt a versenyen.

A pénteki napon az 1*-os junior kategóriában remek teljesítménnyel Szita Eliza az 5. helyezést szerezte meg lova, Autómata segítségével, és pontszámával továbbjutott a hétvégi 2*-os kategóriába. Szebényi Lili ugyanebben a kategóriában élete első nemzetközi versenyén szép gyakorlatokkal a 17. helyen zárt PM Star Lady hátán.

Szombaton a 2*-os versenyekkel folytatódott a küzdelem. Biczó Boglárka 2* gyermek kategóriában 7. helyen jutott a vasárnapi döntőbe Autómata segítségével, és nagyszerű döntős kűrjének köszönhetően meg tudta őrizni ezt a pozíciót a verseny végéig.

Az új szabályok nyújtotta lehetőségeket kihasználva Péter Ella és Lázár Noémi két lóval neveztek a 2*-os junior egyéni megmérettetésre. Péter Ella egy 18. (Autómata), és egy 23. (PM Star Lady) helyezést szerzett, Lázár Noémi pedig 25. (PM Star Lady) és 26. (Autómata) helyen végzett. Ugyan a vasárnapi döntőbe már nem sikerült bejutniuk, de remek pontszámaikkal mindketten, mindkét lóval megszerezték az egyéni kvalifikációt az Európa bajnokságra. Szita Eliza ugyanebben a kategóriában újoncként a 31. helyen zárt a 40 fős mezőnyben.

A Porcsa Lenke - Lázár Noémi páros folyamatosan javuló teljesítményt mutatva az 5. helyezést szerezte meg a 2* páros kategóriában PM Star Ladyvel, és idén újra teljesítették a kontinensviadalon való részvételhez szükséges pontszámot.

A felnőtt versenyzők között Somogyi Eszter rutinos versenyzőként, Zakariás hátán végül a 8. helyen zárt az erős mezőnyben.

Címkék: lovastorna, lovasakadémia, nemzetközi, bajnokság, sport