A Budapest Bajnoksággal nyitották a szezont a Lovasakadémia SC lovastornászai. Villányi Krisztina tanítványai számára ez a verseny volt az utolsó erőfelmérő a két hét múlva esedékes nemzetközi megmérettetés előtt. A kaposvári tornászok jól álltak helyt, a népes mezőnyben az élmezőnyben végeztek.

A children kategóriában Biczó Boglárka Autómata hátán utasította maga mögé a mezőnyt, junior párosunk (Porcsa Lenke-Lázár Noémi) PM Star Lady segítségével szintén aranyéremmel térhetett haza.

A junior lányok egyéni versenyében lányaink csak szoros versenyben maradtak le a győzelemről, Lázár Noémi (PM Star Lady) a második, Szita Eliza (Autómata) a harmadik, Péter Ella (PM Star Lady) pedig a negyedik helyen zárt.

A kategóriában debütáló Szebényi Lili (PM Star Lady) is sikeresen mutatkozott be, aki tizedik helyen végzett ugyanitt. A felnőttek versenyében induló Somogyi Eszter (Zakariás) szintén győzelemmel térhetett haza, míg a csapat egyetlen férfi versenyzője, a mindössze 9 éves Nagy István Ádám Autómata hátán a D1 kategória hetedik helyén zárt.

A Lovasakadémia SC children, junior és felnőtt versenyzői a budapesti nemzetközi versenyen mérettetnek meg legközelebb, ahol a júliusi svájci Európa-bajnokságon való részvételért folynak majd a küzdelmek.

Címkék: lovastorna, lovasakadémia, nemzetközi, bajnokság, sport