Húsz település csapatainak részvételével, immár tizenkettedik alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót. A nyarat átfogó szabadidős programsorozat zárásaként a résztvevő strandok együttesei mérhették össze egymással az erejüket három sportágban, streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában. Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet 2016-ban Siófok érdemelte ki.

Kellemes, sportolásra alkalmas idő fogadta a résztvevőket a Lido Strandon, a csapatokat Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár és Fekete-Páris Judit, a Balaton Fejlesztési Tanács gazdasági igazgatója köszöntötte. A remek minőségű pályákon ezúttal is egymást érték a mérkőzések. A legnépesebb mezőny szokás szerint a strandröplabda-tornára gyűlt össze, ahol 14 páros versengett a győzelemért. A döntőt végül egy révfülöpi és egy siófoki duó játszotta egymással, és a Veszprém megyeiek kerekedtek felül.


XII. Mozdulj Balaton SporttalálkozóXII. Mozdulj Balaton SporttalálkozóXII. Mozdulj Balaton SporttalálkozóXII. Mozdulj Balaton SporttalálkozóXII. Mozdulj Balaton SporttalálkozóXII. Mozdulj Balaton SporttalálkozóXII. Mozdulj Balaton SporttalálkozóXII. Mozdulj Balaton Sporttalálkozó
XII. Mozdulj Balaton Sporttalálkozó
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A streetballcsaták is sok izgalmat hoztak, és a korábbi többszörös győztes siófokiak a tavalyi harmadik hely után visszahódították elsőségüket. A strandfoci-torna döntőjében a zánkaiak kerekedtek felül a balatonberényiek ellen.

Az elért eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet az idén Siófok érdemelte ki Ábrahámhegy és Zánka előtt. A díjakat Péter Károly, Vonyarcvashegy polgármestere, Vörös Csaba, az Intersport keszthelyi üzletvezetője és Bartsch János főszervező adta át.
A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportügyekért Felelős Államtitkársága és a települési önkormányzatok támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg. A helyi szervezők 34 település 37 strandján, 17 Veszprém, 4 Zala és 16 Somogy megyei helyszínen várták a szervezett keretek között sportolni szándékozókat az elmúlt két és fél hónapban.

Az eredmények:

Streetball (9 csapat): 1. Siófok, 2. Ábrahámhegy, 3. Gyenesdiás

Strandfoci (10 csapat): 1. Zánka, 2. Balatonberény, 3. Ábrahámhegy

Strandröplabda (14 páros): 1. Révfülöp, 2. Siófok, 3. Balatonszárszó

Összesített végeredmény, a Legsportosabb Település címért: 1. Siófok, 2. Ábrahámhegy, 3. Zánka.

A kapura rúgó verseny győztese: Bánki Márton (Balatonakarattya)

A kosárra dobó verseny győztese: Czirok Gábor (Szombathely)
 

Címkék: sporttalálkozó, Mozdulj Balaton, Siófok