Rangos, nemzetközi felkészülési tornán járt a közelmúltban a Kaposvári Vízilabda Klub II. korcsoportos csapata. Horváth Dániel tanítványai az V. Diapolo Kupán méretették meg magukat a felkészülés kellős közepén.

"Hódmezővásárhelyen voltunk a csapatommal edzőtáborban, és akkor összekötöttük a kellemest a hasznossal, és három nap után átmentünk Békéscsabára, ahol részt vettünk ezen a tornán. Abszolút így szerettem volna megszervezni ezt az edzőtábort, hogy az első fele az kőkemény munka, tehát napi kétszer három órát edzettünk, és utána mentünk át Békéscsabára, ahol már csak napi két meccsel hangolódtunk erre a meccses időszakra." - árulta el Horváth Dániel, a Kaposvári Vízilabda Klub utánpótlásedzője.

A hangolódás pedig igen jól sikerült. A kaposvári csapat először járt az Olimpiai reménységek kupáján, és rögtön tornagyőzelemmel zártak. A tornán nyolc csapat vett részt, a döntőig vezető úton pedig nem volt lehetőség hibázásra.

kvk utánpótlás

"Két csoportba játszottunk, és minden csoportelső játszotta a döntőt, a csoportmásodikak pedig a harmadik helyért játszottak. Így játszottunk a helyezésekért." - tájékoztatott a verseny lebonyolításáról Albrecht Bálint, a Kaposvári Vízilabda Klub korosztályos játékosa.

A srácok a csoportgyőzelem után az ukrán Dinamo Uzsgorod csapatával mérkőztek meg a döntőben. Igen kiélezett csatát hozott az az összecsapás: az ukránok többször is elhúztak egy-két góllal, de a fiatal KVK-soknak mindig sikerült visszakapaszkodniuk döntetlenre. Négy negyed után nem is született döntés, így jöhettek az ötméteresek, amiben a kaposváriak bizonyultak jobbnak. A torna végeztével minden csapatból megválasztották a legjobb játékost, a somogyi pólósok közül ezt az érdemet Kakstedter Bendegúz vívta ki remek teljesítményével. Bendegúz szerint első sorban a külföldi csapatok ellen volt nehéz dolguk.

"A litvánok erősek voltak, de csak pár játékosuk volt az, akik kiemelkedően tudtak teljesíteni, de őket lefogtuk, úgyhogy sikerült nyernünk. Az ukránoknál nehezebb volt a helyzet, mert gyorsabbak, erősebbek voltak, de sikerült döntetlenre hozunk a végét, az ötmétereskben meg már nem volt probléma." - tette hozzá.

A fiúkra a következő hetekben további kemény edzések várnak a szeptember közepén kezdődő szezonig.

Címkék: korosztályos, torna, utánpótlás, győzelem, vízilabda, Kaposvár, sport