Az elmúlt hétvégén rendezték meg a cápa korúak (11 és 12 éves fiúk, valamint a 10 és 11 éves lányok) úszó országos bajnokságát Budapesten, a Tüskeuszodában. A KASI-t nem kevesebb mint hat úszó (Kardos Eszter, Király Zsófi, Szántó Réka, Harsányi Mátyás, Károly Zalán, Pápai Péter) képviselte a versenyen, ahol a 479 főt felvonultató mezőnyben a kvalifikáció sem volt egyszerű feladat.

null

A népes mezőnyben Harsányi Mátyás végül nem talált legyőzőre, így magyar bajnoki címet szerzett 100 méteres gyorsúszásban. Már az előfutam során is a korábbi egyéni csúcsát megjavítva került a délutáni döntőbe, majd ott tovább javítva eredményén, egyedül neki sikerült 1 perc 4 mp-en belüli időt elérnie.

Így, 1:03:46-os idővel (amely új évjáratos megyei csúcs, régi: Nógrádi Ádám 1:04,91) szerzett országos bajnoki címet ebben a számban.

Matyi a legrövidebb 100 méteres szám után a bajnokság leghosszabb számában, az 1500 méteres gyorsúszásban is jól úszott. A döntőben korábbi időeredményét megjavítva 6. helyezést ért el.

A lányoknál, a 11 éves Kardos Eszter a 100 méteres mellúszás döntőjében az értékes 6. helyet szerezte meg. A versenyzőket Meiszterics László vezetőedző készítette föl.

Címkék: harsányi mátyás, magyar bajnok, úszás, sport