Amíg a Virágfürdőben valaki arra várt, hogy csúszhasson egyet, addig a strand két strandröplabdapályáján kemény csatákat vívtak a felek minden egyes pontért. A kaposvári fürdő ezúttal a Somogy megyei strandröplabda bajnokság harmadik fordulójának adott otthont, melyre szép számmal neveztek a sportág szerelmesei.

- Nyolc férfi és nyolc női páros jelent meg reggel, délután pedig már a vegyespárosoké volt a terep. Az ő kategóriájukra 14 páros jelentkezett előzetesen - mondta stábunknak Sántosi Péter, a verseny szervezője.

A kaposvári versenyre Baranyából, Veszprém megyéből, de még külföldről is érkeztek indulók. Mellettük azonban népes volt azok tábora is, akik a sorozat korábbi megmérettetésein is részt vettek.

- Természetesen vannak visszatérő vendégeink is, de akadnak újak is. Vannak, akik külföldről jöttek haza, de itt vannak a Kaposvári Röplabda Akadémia tehetségei is - tette hozzá Sántosi.

Nagy volt az érdeklődés a kaposvári verseny iránt.
Nagy volt az érdeklődés a kaposvári verseny iránt.

Ilyen volt például Pavlovics Zsófia és Balogh Boglárka párosa, akik azután, hogy végigjátszották az Intersport Ifjúsági Sportfesztivált, életükben először kipróbáltak magukat homokos pályán, felnőttek ellen.

- Mivel még nem játszottunk nagyon felnőttek ellen, ezért próbálunk minél jobban teljesíteni, meg helyezni a labdát. Teremben már ugyan nagyon sokszor játszottunk, ugye most a fesztiválon is, és strandon is megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot - válaszolta Pavlovics Zsófia.

A lányok mellett RÖAK-os fiúk is érkeztek a tornára. Szabó Barna és Szabó Bence szintén először meccselt a nagyok ellen. A sárácok ráadásul ugyancsak végig játszották a sportfesztivált, a hétvégi torna után pedig egy újabb, komoly kihívás várt rájuk.

- Most jöttünk először, Szabó Bencével indultam, aki a röplabda akadémián szintén egy csapatban játszik velem. Azért jöttünk el, mert holnap indulunk a strandröplabda korosztályos országos bajnokságra, ezt pedig egy erőpróbának, egy gyakorlásnak fogjuk fel - mondta Szabó Barna.

A fiatal páros a fériak mezőnyében végül ötödik helyen zártak. A küzdelmeket Panciocco Marcorocco és az Olaszországban légióskodó, egykori RÖAK nevelés, Borsi Dániel duója nyerte meg.

A hölgyek között a Pós Adrienn - Kis Rebeka kettős, míg a vegyes párosoknál Miovecz Zsófia - Vajda Tamás párosa bizonyult a legjobbnak.

A megyei strandröplabda bajnokság küzdelmei a hétvégén folytatódnak, Balatonlellén a negyedik fordulóval.

Címkék: Panciocco Marcorocco, Miovecz Zsófia, Kis Rebeka, Pós Adrienn, Borsi Dániel, Vajda Tamás, virágfürdő, strandröplabda, kaposvár, sport