Járvány, energiaválság, háború. Ilyen új kihívásokat hoztak az elmúlt esztendők. Mindezekkel együtt Kaposvár megvédte eredményeit, sőt sok szempontból előre is lépett - fogalmazott a mai képviselő-testültei ülés költségvetési tárgyalásán Szita Károly, polgármester, aki arról is beszélt: ma a béke megteremtése a legfontosabb, még akkor is, ha sokan nem értenek egyet ezzel az állásponttal: "Háború vagy béke? A mi közgyűlésünk többségének - nem mindenkinek, de a többségének a véleménye egyértelmű volt akkor, amikor szavaztunk erről: háború nem, béke igen! A háborúzó felek hagyják abba egymás öldöklését és a mielőbbi béke megkötésére törekedjenek. Teljesen világos az álláspontunk. Ezt az orosz-ukrán háború kapcsán fogalmazta meg városunk közgyűlése. Voltak, akik támogatták és voltak, akik nem. A helyzet sajnos súlyosbodott, hisz időközben kitört egy arab-izralei konfliktus és időközben az is nyilvánvalóvá vált, hogy az Európai Unió, Brüsszel átlépett egy olyan vonalat, ami az agyrémmel határos. Be akar lépni a háborúba és a NATO is be akar szállni a háborúba. Azzal, hogy több milliárd dollárt szánnak a fegyverszállításokra és azzal, hogy katonákat képeznek ki."

A képviselők döntöttek arról is, hogy folytatódik a donneri városrész megújítása és rendbe teszik a belvárosi tömbbelsőket is. 

Személyi igazolvány, lakcímkártya, hulladékgazdálkodási szerződés. Mindössze ennyi kell ahhoz, hogy valaki átvegye a használt sütőolaj gyűjtésére szolgáló háromliteres edényt. Legutóbb szombaton volt szervezett akció a város több pontján is. Hamarosan újabb hasonló alkalmakra is lehet számítani, az országos mintaprogram ugyanis kibővült - mondta el a polgármester: "Jó hír, hogy sikerült a szolgáltatóval megállapodnunk, hogy azon zártkerti utcákba is elmegyünk a sütőolajért, ahol rendszeres hulladékszállítás van, vagyis ahol előfizettek erre a szolgáltatásra."

Címkék: napirend, közgyűlés, képviselő, költségvetés, politika, Kaposvár