A hét utolsó munkanapján főként tűzesetekhez riasztották az egységeket. A tiltás ellenére is vannak, akik elégetik a háztartási hulladékot, a hatalmas füst és kellemetlen szag azonban zavarta a helyieket, ezért a tűzoltók segítségét kérték Rinyaszentkirály, Siófok és Ságvár lakói is.

Egy bajba került kutya mentéséhez vonultak szombaton a kaposvári hivatásos tűzoltók. Az állat feje beszorult egy Radnóti Miklós utcai lakóház kerítésébe. A tűzoltóknak sikerült sérülések nélkül kiszabadítani az állatot a fém kerítéselemek közül.

Tamási külterületén mintegy öt hektáron égett a nádas, amelynek oltásához a siófoki hivatásos tűzoltókat is riasztották. Vonulás közben azonban egy újabb segélykérő hívás érkezett: Tamási Rákóczi utcájában kigyulladt egy személyautó. A lángok a motortérből csaptak fel, majd rövid idő alatt átterjedtek az utastérre. A sofőr épségben elhagyta a járművet, a siófoki egység pedig két vízsugárral elfojtotta a tüzet.

Kigyulladt egy hulladékgyűjtő edény Kaposvár, Kinizsi Pál utcájában. A város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt a helyszínre értek és megakadályozták, hogy a többi szeméttároló is a tűz martalékává váljon.

A hétvége folyamán több alkalommal is a mentőkkel közösen siettek segítségre szoruló idősekhez a tűzoltók. Nem tudtak ajtót nyitni a betegek, ezért a tűzoltók felmásztak az erkélyre, majd miután bejutottak a lakásba, beengedték a mentőket.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap délután egy kaposvári lakás fürdőszobájában, a Léva közben. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek a lakásban, az eset rekonstruálása során a műszerek pedig kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Az egység értesítette a gázszolgáltató munkatársait is, akik megtiltották a vízmelegítő használatát a készülék és a kémény felülvizsgálatáig. Az eset során személyi sérülés nem történt.

(Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei)

Címkék: tűzeset, riasztás, Somogy, baleset, kék hírek