A Fonyódi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat azzal az alföldi férfival szemben, aki internetes hirdetései és ajánlásai alapján károsított meg négy olyan személyt, akik Magyarországon egzotikusnak számító állatokat szerettek volna vásárolni.

A vád lényege szerint a vádlott rendelkezett állatkerti gondozói tapasztalattal, és jártas volt a más földrészekről származó emlősök tartásában. A férfi az egzotikus állatokkal foglalkozók körében egyebek mellett arról volt ismert, hogy be tud szerezni ilyen egyedeket külföldről.

A terheltnek azonban 2022 évben anyagi nehézségei támadtak és tisztában volt azzal, hogy nem teljesítés esetén az előlegként átutalt összegeket – azok más célra történő felhasználása miatt – nem fogja visszaadni, de erről a sértetteket nem tájékoztatta. 

A csalárd vádlott 2022 januárjában egy kenguru beszerzéséért 84 ezer forintot kért el előlegként, februárban két ormányos medvéért 200 ezer forintot, márciusban ismét egy kenguruért 90 ezer forintot, míg májusban két kapibaráért 115.944 forintot, de egyik esetben sem teljesített és az előlegeket sem utalta vissza.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a férfival szemben.

Címkék: egzotikus, hirdet, állat, csal, internet, kék hírek