A Fonyódi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, akit végül csak egy parkoló autó tudott megállítani. 

A vád szerint a fiatal férfi 2024 januárjában különböző vendéglátóhelyeken nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, majd Fonyódon - kihasználva azt, hogy a másik férfi éppen a jármű mellett dohányzott - beült az egyik ismerőse autójába, melyet a bent lévő slusszkulccsal el is indított. Ekkor a sértett ugyancsak beszállt az autójába, az indítókulcsot azonban nem tudta visszaszerezni a vádlottól, így a férfi elindult a járművel, majd Fonyód belterületén ittas állapotban közlekedett úgy, hogy egyébként érvényes vezetői engedéllyel sem rendelkezett. 

Bár a sértett útközben többször megállásra szólította fel a vádlottat, a férfi ezt figyelmen kívül hagyva továbbhajtott egészen addig, amíg végül egy parkoló autónak ütközött.

a fényképet a vádlott által engedély nélkül vezetett és megrongált autóról a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette
a fényképet a vádlott által engedély nélkül vezetett és megrongált autóról a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette

A kiérkező járőrök az ittasságát észlelve a vádlottat mintavétel céljából a Siófoki Kórházba előállították. 

A Fonyódi Járásbíróság a 2024. március 19-én megtartott tárgyaláson a váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit halmazati büntetésül egy év, végrehajtásában két évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, egyúttal egy év hat hónapra el is tiltott a járművezetéstől. 

Címkék: részeg, parkol, autó, ittas, Balaton, kék hírek