Két olyan baleset is történt a hét utolsó munkanapján a megyében - Csurgónál és Zamárdiban - ahol három személyautó ütközött össze és a tűzoltók beavatkozására is szükség volt.

Toponárnál a nádas gyulladt ki péntek este, a lakott területtől mintegy kétszáz méterre - így érkezett bejelentés a Somogy megyei tevékenység irányítási központba péntek este. A száraz növényzet több hektáros területen égett, s a lángok már a közeli erdőt is elérték. Az ingoványos terep miatt a tűzoltók csak gyalogosan tudták megközelíteni helyszínt. Kézi szerszámokkal dolgoztak a tűz elfojtásán.

Barcson és Karádon kéménytűz okozott ijedtséget. Mindkét helyszínen a tűzoltók távolították el a fűtőberendezés tűzteréből az éghető anyagot, majd átvizsgálták a tetőteret, meggyőződve róla, hogy a tűz nem terjedt tovább. Egyik családnak sem kellett elhagynia otthonát.

Pénteken késő este egy kaposvári lakóházból kértek segítséget, mert egy idős asszony elesett otthonában és nem tudott ajtót nyitni fiának. A kaposvári hivatásos tűzoltók a magasból mentő segítségével jutottak be a negyedik emeleti lakásba, majd beengedték a mentőszolgálat munkatársait is, akik kórházba szállították a sérültet.

Péntek éjszaka árokba hajtott és fának ütközött egy személyautó Balatonkeresztúrnál. A fa az autóra dőlt, amelynek utasai ki tudtak szállni a járműből. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit és eltávolították róla a kidöntött fát.

Homokszentgyörgyön birka esett egy használaton kívüli kútba szombat reggel. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók kolléganőjüket, Horváth-Vizvári Szilviát engedték le a mélybe és mentőkötelek segítségével húzták ki a nyolc métert zuhant jószágot. Az állat sérülések nélkül megúszta az esetet.

Mintegy két hektáros területen égett a nádas és a száraz aljnövényzet Enying külterületén, vasárnap délután. A tűz nem veszélyeztette a lakott területet, viszont a szél hatására gyorsan terjedt. A siófoki hivatásos tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a több ponton felcsapó lángokat.

(fotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Címkék: kút, riasztás, hétvége, tűz, baleset, Somogy, kék hírek