Mint arról már mi is beszámoltunk: a kormány augusztus 10-én döntött arról, hogy a határőrizet megerősítése érdekében háromezer új rendőrrel növelik a határvadász századok létszámát. Most kiderültek a részletek is.

A jelentkezés nem túl bonyolult. Első lépésként egy jelentkezési lapot kell kitölteni, mit a rendőrség honlapjáról lehet letölteni. A kérdőívet és az egyéb papírokat ezután bármelyik rendőrségen le lehet adni, de lehetőség van elektronikus módon is benyújtani a pályázatokat a hatarvadasz(kukac)orfk.police.hu e-mail címre.

Második lépésként jönnek az alkalmassági feladatok. Először egy pszichológiai kérdőív, majd a fizikai felmérés során fekvőtámasszal, fekve nyomással, vagy éppen futással kell megküzdenie a jelentkezőknek.

 

 A felvételt nyert pályázók 6 hónapos időtartamú moduláris képzésben vesznek részt, amelyet követően – sikeres vizsga esetén – őr-járőrtárs rész-szakképesítést (OKJ 51 861 03) szereznek.

A résztvevők a képzés első két hónapjában munkaviszonyban állnak, majd a második hónap végén – sikeres modulzáró vizsga letétele esetén – a Készenléti Rendőrség hivatásos állományába 12 hónap próbaidő kikötésével kerülnek kinevezésre.

 A jelentkezők első két hónapra bruttó 150 ezer forintos illetményt és különféle juttatásokat is kap, s ha ezután sikeres vizsgát tesz, a Készenléti Rendőrség hivatásos állományába kerül egy év próbaidőre. Ekkor már a pénz összege is megugrik bruttó 220 ezerre, illetve a különféle pótlékokra - írja a Magyar Nemzet.

 

 A beosztásban ellátandó feladatok:

 Az őr-, járőrtárs rész-szakképesítéssel rendelkező hivatásos állományú járőrtársak a Határvadász Bevetési Osztályok feladatainak ellátásában vesznek részt.

A pályázati felhívás teljes anyaga, illetve a szükséges dokumentumok - erre a linkre kattintva - letölthető csatolmányként érhetőek el.

Címkék: határvadász, rendőrség, jelentkezés, kék hírek