A déli órákban gyulladt ki a bálázó Orci külterületén, s a tűz átterjedt a tarlóra is. Egy munkagép körbeszántotta a területet a tűzoltók kiérkezése előtt. A kaposvári hivatásos egységek kéziszerszámokkal és több vízsugárral kezdtek hozzá a lángok elfojtásához. A betakarítást végzők folyamatosan hordták ki a bálákat a tűzzel érintett területről, majd azokat tűzoltói felügyelet mellett megbontották és a beavatkozó egységek az izzó részeket eloltották. A tarló öt hektáron leégett, s mintegy 100 bála megsemmisült.

Mernyeszentmiklós külterületén tárcsázás közben lobbant lángra egy mezőgazdasági munkagép, a tűz pedig a tarlóra is átterjedt. A jármű vezetője súlyos égési sérüléseket szenvedett, őt mentőhelikopter szállította kórházba. A mintegy két hektáron pusztító lángokat a somogyi megyeszékhely hivatásos tűzoltói fékezték meg. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás tisztázza.


fotók: Kaposvár HTPfotók: Kaposvár HTPfotók: Kaposvár HTPfotók: Kaposvár HTPfotók: Kaposvár HTPfotók: Kaposvár HTPfotók: Kaposvár HTP
fotók: Kaposvár HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: bála, munkagép, tarló, tűz, kék hírek