Kaposvár több utcájában épületekbe, pincékbe tört be a víz. Tabon és a környező településeken is több helyen gondot okozott a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék - írják a somogyi katasztrófavédők. A legnagyobb pusztítást Nyim, Ságvár és Bábonymegyer településeken végezte a vihar, ahol hidakat bontott meg, kerítést mosott ki, és pincékbe tört be a víz. Nyim határában fóliasátrakat is megrongált a hömpölygő ár.

Ságváron a Jaba patak vízszintjének rendkívül gyors emelkedését tapasztalták az ott élők a nagy mennyiségű csapadék nyomán. A településen biztonsági okokból, megelőző jelleggel négy ház ajtaja elé homokzsákokból torlaszt emeltek, és négy embernek rövid időre el kellett hagynia az otthonát, ám az éjszakát már mindenki biztonságban otthon tölthette. A veszélyeztetett területeken még az éjszakai órákban is dolgoztak a siófoki és a tabi tűzoltók.


Fotó: Siófok HTP, Tab ÖTPFotó: Siófok HTP, Tab ÖTPFotó: Siófok HTP, Tab ÖTPFotó: Siófok HTP, Tab ÖTPFotó: Siófok HTP, Tab ÖTPFotó: Siófok HTP, Tab ÖTPFotó: Siófok HTP, Tab ÖTPFotó: Siófok HTP, Tab ÖTPFotó: Siófok HTP, Tab ÖTPFotó: Siófok HTP, Tab ÖTPFotó: Siófok HTP, Tab ÖTPFotó: Siófok HTP, Tab ÖTPFotó: Siófok HTP, Tab ÖTPFotó: Siófok HTP, Tab ÖTPFotó: Siófok HTP, Tab ÖTP
Fotó: Siófok HTP, Tab ÖTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A viharkárok mellett másutt tűz pusztított a megyében. Ordacsehi külterületén a tarló kapott lángra, a Balatonboglári önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Az esti órákban lángba borult egy 1500 négyzetméteres, fémszerkezetű mezőgazdasági tároló Berzence közelében. Az épületben 6-700 bálát és egy bálázógépet tároltak, ezek is kigyulladtak. A tűz egy szomszédos épületet is veszélyeztetett, ahol egy 5000 literes gázolajtartályban mintegy 1500 liter gázolaj volt. A rajok megakadályozták a lángok továbbterjedését, nde a tűzoltók még a mai napon is dolgoznak a tűz végleges eloltásán. Az eset során egy ember, a telep tulajdonosa égési sérüléseket szenvedett, őt a mentők ellátták.

Címkék: Kedd, riasztás, vihar, víz, katasztrófavédelem, tűz, kék hírek