"Szikrázó napsütés, homokos tengerpart, kedvező árak" - az egyik utazási iroda tematikus rendezvényén mondta ezt egy hölgy arra a kérdésre, hogy miért szeret Görögországban nyaralni.

Véleményét ezrek osztják Magyarországon. Ebben nem változtak a honi utazási szokások. Abban már inkább, hogy napjainkban egyre többen foglalják le az utakat jóval az indulás előtt. Tamásné Lóki Szilvia, a Dream Travel Utazási Iroda tulajdonosa: "Régebben az volt a jellemző, hogy sokan a last minute-t ajánlatokat választották, vagyis az utolsó pillanatban döntöttek arról, hova is utazzanak. Aztán rájöttek az emberek arra, hogy nyár közepén már nincs akkora választék. Ma már egyre többen előszezonban választanak. Ilyenkor a kínálat is színesebb és az árak is sokkal kedvezőbbek."

Igaz, most vannak, akik az esetenként 20-30 százalékos kedvezményeknél is jobban járnak. A legolcsóbban ugyanis azok juthatnak el idén a tengerpartra, akik már tavaly lefoglalták nyaralásukat. A magas euró árfolyam miatt ugyanis emelkedtek a mostani szezon árai. Stábunknak Pandurics István, az Ikarosz Kft. ügyvezetője hat százalékos áremelkedést említett.

A görögországi utazások mellett egyébként továbbra is népszerű Horvátország, Olaszország és Törökország is.

Címkék: árfolyam, pihen, euró, nyaral, utazás, gazdaság